Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chałka drozdżowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 500 gram
mleko 200 mililitrów
drożdże 30 gram
cukier 20 gram
olej 2 łyzki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: chałka drozdżowa

Jajka miksujemy z cukrem , drożdże rozrabiamy w mleku, do mąki dodajemy mleko ,olej i jajka wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę zagniatamy, ciasto dzielimy na wałeczki,, 3 sklejamy do kupy końcami zaplatamy warkoczyk,i znowu sklejamy końe pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 16.06.2011 21:46
smaczne:)
iza15 11.02.2011 17:36
smaczna
Elżbieta17 03.02.2011 10:25
Taka domowa chałka jest pyszna!
jolajka 31.01.2011 10:52
zrobiłam wczoraj na deser, ale z podwójnej porcji, pycha
ElizaT 27.01.2011 00:22
REWELACYJNIE JĄ ZROBIŁAŚ ! DO ZAPISANIA :)
misia53 26.01.2011 19:04
Śliczna!
aguus 25.01.2011 19:19
uwielbiam chałki:) super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak