Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty robione w domu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 20 dag
śmietana kremowa 30% 100 ml
cukier puder 7 dag
masło 7 dag
czekolada mleczna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty robione w domu

Masło rozpuscić ze śmietaną. Lekko przestudzic dodac kokos i puder. Wymieszać dokładnie, dodac esencję. Schłodzic w lodówce godzinę. Formowac kuleczki i układac na talerzu wyłożonym folia spozywczą. Schłodzić w lodówce.
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i obtaczać bounty-można pomóc sobie wykałaczkami(obracamy je nimi).
układamy z powrotem na talerz i do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 25.01.2011 19:21
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak