Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki pieczone 1 KG
cebula 2 małe
woda 1\\4 szkl
ocet 10 % 1\\4 szkl
cukier 1\\4 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z cebulą

Upieczone buraki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Cebulę kroimy w kosteczkę. W garnku gotujemy zalewę z wody, octu, cukru i soli. Dodajemy pokrojoną cebulę i całość gotujemy około 3 minut.
Wlewamy zalewę do startych buraków i dokładnie całość mieszamy.
Przekładamy do słoików dokładnie dociskając łyżką buraki by pozbyć się powietrza.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 5 minut od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak