Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepki 5 sztuk
mielone mięso 60 dkg
pomidor 1 sztuka
pomidor z puszki 4 sztuki
mozarella 5 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
koperek
bazylia
śmietana 30 ml
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki nadziewane

Kalerepkom odciąć czapeczki, wydrążyć miąższ i drobno posiekać. \"kubeczki\" z kalarepy obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Środki kalarepy obsmażyć z mięsem i pokrojonymi pomidorami, przyprawić, dodać bazylię. Nałożyć do kubeczków kalarepowych, przekryć plastrami świeżego pomidora i mozarelli. Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać śmietaną i piec przez 45 minut w temp. 160 stopni. Przed podaniem posypać koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 22.06.2011 00:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak