Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z kurczaczka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ok. 1 kg
mąka pszenna 1 łyżka
masło 2 łyżki
włoszczyzna 1 duża porcja (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z kurczaczka

Kawałki kurczaka umyć i ugotować do miękkości w sześciu szklankach lekko osolonej wody razem z włoszczyną, odcedzić. Mięso obrać z kości i pokroić w słupki tak, jak kroi się flaki. Podobnie pokroić marchewkę, pietruszkę i seler. Z masła i przesianej mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym rosołem, dodać do zupyi mieszając, podgrzewać do chwili gdy zupa zgęstnieje. Dodać rozdrobnione mięso i warzywa, doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.03.2013 12:27
lubię takie flaczki
adam1f 07.03.2011 22:25
pycha
loren83
loren83 27.07.2010 16:11
Własnie czytam ten sam przepis jest w książce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak