Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka a\'la gołąbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
sos pomidorowy 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
olej roślinny 1-2 łyżeczki
sól do smaku
cebula 1/2 szklanki
cielęcina 500 mielona
boczek 10-15 plastry
ryż 2-3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka a\'la gołąbek

Naczynie do pieczenia smarujemy olejem. Wyściełać naczynie do pieczenia liśćmi kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Po ułożeniu warstwy z liści kapusty rozprowadzamy część sosu pomidorowego, podsmażamy mięso oraz cebulkę i czosnek rozkładamy na kapuście, znów rozprowadzamy trochę sosu pomidorowego, wysypujemy ryż i przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Całość obkładamy szczelnie boczkiem i nakrywamy pokrywką. Pieczemy ok 30-40 min w 160 st C. Na pięć minut przed końcem zdejmujemy folię i włączamy termoobieg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 11.06.2012 19:15
ciekawe
Justyna87 21.02.2012 21:43
na pewno smaczne
iknbozka 16.12.2011 17:21
dobre
grazia1 03.05.2011 08:47
dobre
daria899 17.03.2011 22:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak