Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet ryżowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dkg
masło 5 dkg
jajko 6 szt
woda 1 l
cukier 6 łyżeczek
orzechy 5 dkg
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet ryżowy

Ryż ugotować na wodzie z masłem,żółtka utrzeć z cukrem,dodać zmielone orzechy,sok i skórkę z cytryny,dodać ubitą pianę z białek i gotować na parze lub upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak