Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z czereśni

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 60 dkg
migdały 15 dkg
masło 4 łyżki
cukier 6 łyżek
jajko 7 szt
skórka cytrynowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z czereśni

Masło utrzeć z żółtkami ,dodać cukier ,mielone migdały,skórkę cytrynową,pianę z ubitych białek i czereśnie wcześniej trzeba usunąć pestki,wymieszać wszystkie składniki i przełożyć do formy i gotować przez około 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 09.07.2011 07:43
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak