Kurczak faszerowany fetą

Kurczak faszerowany fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1
  • ser feta

    200 g
  • oregano

    1-2 łyżeczki
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • Sos: miodu

    2 łyżki
  • czarne oliwki

    kilka sztuk
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety cienko pokroić. Ser feta oprószyć oregano. Następnie nadziewać pierś z kurczaka fetą i drobno posiekaną bazylią, oliwkami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zrulować i spiąć wykałaczką. Piec na rozgrzanym grillu co jakiś czas smarując pędzelkiem wcześniej przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknbozka

23.02.2012 10:55
ciekawe

cukiereczek

16.01.2012 09:54
ciekawe

angelika14

14.12.2011 13:38
Bardzo smaczne. polecam wszystkim, bo nie dość że szybkie to i dobre

Agnik

15.05.2011 11:45
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat