Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
ser feta 200 g
oregano 1-2 łyżeczki
czosnek 1-2 ząbki
Sos: miodu 2 łyżki
czarne oliwki kilka sztuk
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany fetą

Filety cienko pokroić. Ser feta oprószyć oregano. Następnie nadziewać pierś z kurczaka fetą i drobno posiekaną bazylią, oliwkami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zrulować i spiąć wykałaczką. Piec na rozgrzanym grillu co jakiś czas smarując pędzelkiem wcześniej przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 23.02.2012 10:55
ciekawe
cukiereczek 16.01.2012 09:54
ciekawe
angelika14 14.12.2011 13:38
Bardzo smaczne. polecam wszystkim, bo nie dość że szybkie to i dobre
Agnik 15.05.2011 11:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak