Tiramisu

Tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • jajka

    6 szt
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • Masa: krem tiramisu Gellwe

    2 szt
  • kakao

  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżki
  • poncz

    2/3 szklanki
  • woda

    2/3 (przegotowana)
  • wódka

    5 łyżek
  • Ciasto:

    1,5 szklanki
  • mąka krupczatka

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto:
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę krupczatkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Delikatnie mieszając dodać 2 łyżki oleju. Upiec biszkopt, piec ok 20 min. Ostudzić i przekroić na pół. Następnie naponczować.

Krem:
krem przygotować wg. opisu na opakowaniu

Poncz:
kawę zaparzyć i ostudzić. następnie wymieszać z woda i wódką. Tak przygotowanym ponczem nasączyć ciasto i biszkopty.

Przełożenie:
ciasto - krem posypany kakao - ciasto - krem posypany kakao - naponczowane biszkopty - kakao

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (44)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

16.04.2013 21:01
do kawki jak znalazł

junox

04.04.2013 12:02
świetne ciasto

Jastinka

13.02.2013 09:40
pyszne

Zoso

17.07.2012 22:22
uwielbiam ten deser

Krystyna32

07.07.2012 00:32
pycha

ben-ka

21.06.2012 15:13
uwielbiam to ciasto.

magduś83

17.06.2012 13:53
Piękne ciacho:)

kate.500

06.05.2012 18:21
uwielbiam

artur7

27.03.2012 11:33
fajne

artur7

27.03.2012 09:13
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat