Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 400 g
masło 1 łyżka
oliwa 1/8 l
parmezan starty 2,5 łyżki
bazylia 2 pęczki
pestki prażone z pinii 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
ser owczy 2,5 (stary)

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie spaghetti

Czosnek, pestki pinii, bazylię zmiksować z dodatkiem soli. Miksując, dodawać ser i oliwę. Całość miksować tak długo, aż pasta będzie kremowa. Makaron gotować przez 11 minut w osolonej wodzie, osączyć, polać stopionym masłem i wymieszać. Spaghetti wyłożyć na talerze i na wierzchu położyć pastę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.10.2011 08:59
smacznie wygląda
Gonia555 07.04.2011 19:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak