Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza drożdżowa z farszem z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 80 g
drożdże 5 g
olej 15 g
cukier
sól
Farsz:
ryba 100 g
cebula 50 g
marchew 50 g
koncentrat pomidorowy 30 g
tłuszcz 10 g
sól
pieprz
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pizza drożdżowa z farszem z ryby

Drożdże wymieszać z cukrem i paroma łyżeczkami wody. Make przesiać, zrobić zagłębienie, wlać drożdże i dodać wody oraz olej i sól. Ciasto wyrobić dokładnie, po czym wałkować do grubości ok. pół centymetra. Formę wysmarować tłuszczem, położyć ciasto, formować ręką wokół ścian. Na ciasto wyłożyć przygotowany uprzednio farsz I zapiec w piekarniku. Farsz: cebulę pokroić w plastry i przysmazyć na tłuszczu. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli i udusić. Rybę oczyścić z ości, dodać do cebuli, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.04.2011 20:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak