Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z serem topionym i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ziemniaki duże bulwy 4 sztuki
mięso 200 gram
ser topiony 4-5 kostek
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
cebula 2 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z serem topionym i mięsem

Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, wrzucamy pokrojone w kostkę mięso (dowolne byle się szybko piekło), Cebulę kroimy w ćwiartki i rozrzucamy po naczyniu to samo robimy z serkiem topionym. Posypujemy po wierzchu przyprawami i pieczemy w piekarniku ok 20-30 min. Po wyjęciu posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 31.05.2012 21:09
smaczne musi być
Kopiko1983 29.05.2012 20:25
To musi być pyszne! Mniam...
Renataj 31.07.2011 09:56
Rewelacja. Szybkie i smaczne.
Ewa111 06.06.2011 12:19
z serkiem topionym nigdy nie robiłam, dobry pomysł
anja3107 10.04.2011 21:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak