Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z farszem ziemniaczanym i szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 szt
woda do smaku
ziemniaki 1 kg
pieprz czarny 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 2 szt
szczypior do smaku
olej 1/3 szklanki
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z farszem ziemniaczanym i szczypiorkiem

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie,zgnieść i przestudzić.Na patelni podsmażyć cebulę,następnie dodać ją do ziemniaków.Farsz doprawić przyprawą do kurczaka,kucharkiem i pieprzem.
Do miski wsypać mąkę,wbić jajka,dodać sól do smaku i wlać wody.Zagnieść ciasto,rozwałkować,wyciąć kółka i nakładać farsz.Pierogi wrzucać do gotującej sie osolonej wody.Od chwili,gdy zaczną wypływać gotować jeszcze 6-7 minut.
Gotowe pierogi polać tłuszczem z podsmażoną cebulką i posypać świeżym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.06.2012 10:37
cudowne
caroline1983 21.03.2011 11:43
pyszne i niedrogie danie
Mala 09.03.2011 15:17
ciekawie się zapowiada
pacpaw 29.01.2011 00:32
cudowne zdjęcia
czarnaMi 26.01.2011 17:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak