Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami mamy Bożenki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 4 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 op
mleko 2% 1 szklanka
masło 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 op
śliwki 15 szt
orzechy 3 rozdrobnione
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami mamy Bożenki

Smarujemy dużą blachę odrobiną masła i posypujemy orzechami. W misce mieszamy wszystkie składniki na raz ( bez śliwek) i gdy się połączą wylewamy masę na przygotowaną blachę. Śliwki przepoławiamy i układamy na wierzchu ciasta, pieczemy je w 180 st. C ok 30-40 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 14.02.2011 10:35
na jesień jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak