Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z boczkiem do nadziania kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dag
mięso wieprzowe mielone 35 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
nac pietruszki 3 łyżki
sól 3 szczypty
pieprz 3 szczypty
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
jajko 1 szt
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z boczkiem do nadziania kurczaka

1. Boczek kroimy w drobną kostkę ,cebulę siekamy i smażymy razem z boczkiem na oleju.
2. Studzimy i mieszamy z mięsem mielonym, z bułką tartą ,jajkiem i natką pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą ,ziołami i pieprzem .
3. Tak przygotowanym farszem napełniamy sprawionego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 07.11.2013 14:02
Wykorzystam już niedługo :-)
kate.500 18.09.2013 22:38
pyszny bedzie ten kurczak
Motorek 18.04.2013 08:35
fajny farsz
Katarzyna59 15.03.2013 19:43
świetny farsz
ben-ka 29.01.2011 10:15
Ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak