Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w kremie z ziemniaków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 szt
ziemniaki ugotowane 6 szt
wywar z kiełbasy 3/4 szklanki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
śmietana 18 proc 200 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w kremie z ziemniaków

Białą kiełbasę ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżeczek majeranku, ząbka czosnku i soli.
Sześć dużych ugotowanych ziemniaków zmiksować ze śmietaną i szklanką gorącego wywaru spod kiełbasy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek( 2 ząbki) i łyżeczkę majeranku. Doprawić pieprzem i solą. Podawać gorącą kiełbasę polaną kremem z ziemniaków, najlepiej razem z kiszonymi ogórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.02.2013 13:12
fajne połączenie
Mati13 29.01.2013 20:42
proste, sycące i smaczne danie
Olaa 02.02.2012 14:30
ciekawa
Marta98 15.03.2011 20:33
super
eli82 26.01.2011 10:01
mniam
aranka 25.01.2011 21:01
kiełbaska pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak