Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
kiełbasa 40 dkg
cebula 6 szt
przecier pomidorowy
pietruszka zielona
seler zielony
koperek
marchew 3 szt
pietruszka 3 szt
seler 1 szt
olej
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka

o Kabaczek średni- 30cm
o Kiełbasa
o 6cebul dużych
o Przecier pomidorowy
o Pietruszka zielona
o Seler zielony
o Koperek
o 2-3 sztuk marchewki
o 2-3 pietruszki
o 1seler
o Olej
o Przyprawy: pieprz, sól, papryka

Jarzynę zetrzeć na grubej tarce, rzucić na rozgrzany olej,
posolić i dusić. Dodać pokrojoną w talarki cebulę i dusić, dodać
kiełbasę i posiekaną zieleninę. Dodać przecier. Jeżeli cebula
będzie trochę miększa dodać pokrojonego w małą kostkę
kabaczka. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak