Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełbasa toruńska 1 pałka
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4 sztuki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Wlać do garnka ok 2 l wody, wrzucić kiełbasę pokrojoną w półplasterki, ziele angielskie i listki laurowe. Zacząć gotować.
Wszytkie warzywa obrać i umyć. Marchewkę i pieptruszkę pokroić w półplasterki- dorzucić do zupy. Selera pokroić w kostkę- dorzucić do zupy. Cebulę pokroić w pióra- dorzucić do zupy. Pora pokroić i dorzucić do zupy. Jak zupa się zagotuje dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.
Jak już wszystkie warzywa będą miękkie rozrobić torebkę z żurkiem w proszku w małej ilości zimnej wody- dolać do zupy.
DOprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dużo suszonego majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 02.08.2012 20:55
ja również uwielbiam ;)
ilka_86 22.09.2011 08:28
uwielbiam
Grażyna13 03.03.2011 18:06
Bardzo lubię !
Emilia22 25.01.2011 16:43
wygląda bardo apetycznie,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak