Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino
2. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczana .Dokładnie mieszamy .
3. Pieczemy na blaszce posmarowanej masłem przez 12 minut w temp .2008 C.
4. Biszkopt przekładamy na posypana 2 łyżkami cukru ściereczkę i studzimy .
5. Następnie dzielimy na prostokąty równej wielkości .Jeden biszkopt przekładamy do formy z wysokim brzegiem .Krem czekoladowy stapiamy na małym ogniu i smarujemy ciepłym biszkopt.Odstawiamy do wystygnięcia.
6. Ubijamy 3 i 1/2 pojemnika kremówki z kawą ,zagęstnikiem i 6 łyżkami cukru.
7. Smarujemy na warstwie czekoladowej
8. .Ubijamy połowę pozostałej śmietany z łyżeczką cukru ,smarujemy wierzch ciasta i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
9. Ciasto posypujemy gruba warstwą kakao i kroimy na 15 kawałków .
10. Pozostałą śmietanę ubijamy z resztą cukru waniliowego .Kleksami bitej śmietany i płatkami czekoladowymi ozdabiamy ciacho.