Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz biały

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 300 g
kiełbasa śląska 200 g
jajko 2
śmietana 5 łyżek
czosnek ząbki 2
zakwas 0,5 l
Majeranek suszony Prymat
pieprz
mąka 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały

Kiełbase zalewamy wodą i gotujemy - ok. 15-20 min. Następnie wyjmujemy kiełbase i do wywaru dodajemy przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki oraz zakwas i gotujemy troche. Z mąki i śmietany robimy zaprawkę i zabielamy nasz zupę. Jajka gotujemy na twardo i podajemy na talerzu razem z kielbasa. Zupę doprawiamy majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 30.11.2011 20:38
uwielbiam
Izabela/bella81 25.02.2011 00:17
U nas taka zupa do żur, a barszcz biały to na kwasie z kapusty kiszonej. No ale zwał jak zwał, ta zupka jest smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak