Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z porzeczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 1 szklanka
porzeczka 1-2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z porzeczkami

Mąkę przesiać na stolnicę dodać szklankę gorącej wody i delikatnie zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować je i wycisnąć kółeczka. Na każdym układać czerwone lub czarne porzeczki posypane cukrem i oprószone mąką ziemniaczaną. (cukru można nie żałować, bo porzeczki wyjdą dość kwaśne chyba że będziemy je jedli ze śmietaną z cukrem). Sklejać brzegi ciasta i gotować w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 15.06.2013 16:35
smakowite ;]
Aneta25 18.08.2012 14:07
pycha
sunnymood 02.07.2012 13:20
dobre
aginaa 28.01.2011 17:29
smakowite
Olaa 25.01.2011 18:20
dobre ale rewelacji nie ma
suzana 25.01.2011 16:21
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak