Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka mięsno-makaronowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
makaron rurki 350 gram
papryka czerwona 1
pieczarki 250 gram
cebula 1
czosnek 3-4 ząbki
oliwa 4 łyzki
papryka mielona do smaku.
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka mięsno-makaronowa

Makaron ugotuj w litrze osolonej wody z dodatkiem oliwy. Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki i zanurz w marynacie ze świeżo posiekanego czosnku, papryki mielonej i oliwy. Mięso odstaw na godzinę, by przesiąkło czosnkowym aromatem. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij, po chwili dodaj obrane, pokrojone w plasterki pieczarki i smaż około 20 minut. Pokrojoną w kostkę i umytą uprzednio paprykę czerwoną dodaj do smażących się pieczarek i cebuli. Na osobnej patelni podsmaż kawałki piersi z kurczaka. Następnie dodaj do nich resztę składników (makaron, a także pieczarki z cebulą i papryką). Całość wymieszaj i posyp oregano i bazylią.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 09.02.2011 00:02
Super
novita26 26.01.2011 19:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak