Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozdobne kwiatuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polewa o smaku krówka gotowa 1 opakowanie
margaryna 50 gram
mąka pszenna 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ozdobne kwiatuszki

Polewę i mąkę wsyp do miski, dodaj miękką margarynę i zagnieć ciasto jak na makaron.
Wstaw do lodówki na około 30 minut, aby masa lekko zesztywniała.
Odrywaj z ciasta małe kawałeczki masy i nadawaj im kształt płatków kwiatowych, np. róży.
Wymodelowane kwiaty układaj delikatnie na papierze do pieczenia.
Aby utworzyć listki, ciasto rozgnieć cienko na stolnicy i wykrawaj nożem odpowiednie kształty.
Przygotowane ozdoby trzymaj w lodówce przynajmniej przez 30 minut, żeby elementy dobrze się skleiły ze sobą i nie rozleciały podczas dekorowania tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 15.07.2011 17:22
super
patusia 22.04.2011 23:24
Fajny i bardzo przydatny przepis :)
Krystyna32 25.03.2011 06:51
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak