Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japoniec z jaj i śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
majonez tradycyjny
pomidor 2 szt
ogórek kiszony 2 szt
sól do smaku
olej roślinny 1 łyżka
Szczypiorek cienki
filety śledziowe 4 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Japoniec z jaj i śledzi

Przygotuj 4 duże talerze i na środku każdego ustaw jajko owinięte śledziem. Pomidory, ogórki pokrój w drobną kostkę, polej olejem dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj. Dookoła każdego jajka wysyp łyżką ogórki i pomidory. Posiekaj drobno cebule i wysyp ją łyżką na sałatce dookoła jajek. Na koniec każde jajko udekoruj majonezem i posyp solą i pieprzem. Całość posyp delikatnie posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 05.07.2012 16:06
superowy ten japoniec śledziowy :)
Justyna87 07.03.2012 11:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak