Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
kiełbasa śląska 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
ziele angielskie 2 ziarnka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
mąka 1 łyżka
cytryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Buraki zetrzeć na tarce i ugotować w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Dodać przyprawy. W osobnym garnku w bulionie ugotować ziemniaki, włoszczyznę i dodajemy do buraków. Kiełbasę pokrojoną w plastry smażymy na patelni i dodajemy do zupy. Doprawiamy mąką i dalej gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.01.2013 11:11
smaczna;]
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:07
fajna
Mirka-Ludomila 09.04.2011 09:53
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak