Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINTAJ Z POMIDORAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 700 g
ziemniaki małe 700 g
pomidory 4 szt
sok z cytryny 4 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MINTAJ Z POMIDORAMI

Ziemniaki umyć,obrać i ugotować w całości około 12 minut.Ostudzić i pokroić na ćwiartki Podsmażyć na patelni na złoty kolor.Pomidory umyć i pokroić na ósemki.Filety z ryby umyć,dokładnie osuszyć,skropić sokiem z cytryny. i doprawic do smaku solą i pieprzem.Kawałki mintaja ułożyć na natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,obłożyć kawałkami pomidorów ,posypać ziołami,skropić olejem.Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 45 minut.Około 15 minut przed końcem dodać ćwiartki ziemniaków.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 31.08.2011 20:30
mniam
Ania67 29.07.2011 21:08
zgadzam sie
Krystyna32 26.06.2011 00:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak