Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowo-agrestowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
smietana 18% 300 g
sól szczypta
cukier 250 g
cukier waniliowy 1 szt
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżki
agrest 1000 g
porzeczki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowo-agrestowe

Śmietanę ubić mikserem,dodać cukier waniliowy,cukier i szczyptę soli.Ubijając dodawać po jednym jajku.Mąkę przesiać do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Powoli dodawać ubitą masę do mąki.,delikatnie mieszając.Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej pergaminem.Agrest umyć,oczyścić i ułożyć na ciasto.Piec w temperaturze około200 stopni około 25 minut.Po upływie 25 minut obrane i umyte porzeczki położyć na wierzch ciasta i piec około 20 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.06.2012 22:16
pycha
jeta72 17.09.2011 12:05
pyszności
Rybciia 21.07.2011 16:36
pyszne
Ania67 15.05.2011 10:06
Mmm- pyszności
krzyniu1984 04.02.2011 04:10
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak