Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
mięso mielone 3/4 kg.
ryż 1/2 szkl.
bułka czerstwa
mleko
sól
jajko 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoik
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kapusty włoskiej

kapustę oczyścić wlać wody do garnka i sparzyć obciąć twarde zgrubienia aby lepiej się zawijało gołąbki,przygotować farsz,do miski włożyć mięso mielone wsypać opłukany ryż,dodać bułkę namoczoną wcześniej w mleku,wsypać sól,pieprz i przyprawę do mięs wbić jajka i wszystko wyrobić na jednolitą masę,nakładać na środek liścia i zawijać,w naczyniu rozgrzać olej i wkładać gołąbki podpiec z każdej strony na złoty kolor po podpieczeniu wszystkie włożyć do garnka zalać wodą dodać koncentrat pomidorowy osolić i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.11.2013 17:15
lubie takie,babcia robi pyszne
pajbek 15.09.2013 16:24
Coś dla mojego podniebienia :-)
Wacław 01.06.2012 09:06
pycha,b.lubię
Wafelek2601 11.08.2011 16:01
moje ulubione
Grazyna0211 17.04.2011 15:21
super!
MAR3STA 26.01.2011 11:28
pycha!
Szarrikka 25.01.2011 11:56
Wyśmienite danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak