Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska z cytrusami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 4-5 szt
pomarańcza 1 szt
sól do smaku
cukier kryształ do smaku
olej 1-2 łyżki
sok z cytryny do smaku
cebula 1 szt
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska z cytrusami

Umytą kapustę tniemy w cienkie paseczki, cebulę w piórka, mandarynki lub pomarańczę po obraniu ze skórki w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki w misce i doprawiamy do smaku.
Gdy zostanie z obiadu trochę tej surówki to rano robię jajecznicę dodaję surówkę mieszam i wkrajam ogórka kwaszonego i też jest pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.05.2014 09:32
bardzo fajna ta kapusta :)
iknbozka 23.12.2011 16:19
fajna
MAŁY 16.11.2011 15:44
smacznie
Kopiko1983 19.05.2011 06:31
Też jestem ciekawa smaku, ale brzmi interesująco!
iza15 30.01.2011 16:47
podoba mi sie ten przepis ,ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak