Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 300 gram
mąka 2 łyzki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe

Ser żółty pokrój w paski o szerokości około 2 centymetrów i grubości około 1 centymetra. Olej rozgrzej na patelni. W małej miseczce rozbełtaj jajko. Na talerzyku wysyp mąkę, bułkę tartą i przyprawę uniwersalną. Kawałki sera obtocz w jajku i w powstałej przed chwilą mieszance. Ser smaż z obu stron około 3 minut.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak