Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

non plus ultra

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 dag
mąka 2 szklanki
cukier 1/3 szklanki
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
cukier waniliowy 1 szt
galaretka porzeczkowa 1 szt
bialka do lukru 3 szt
cukier do lukru 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: non plus ultra

ubic piane z bialek i utrzec z cukrem na gesty lukier

z masla, maki, cukru i zoltek, proszku do pieczenia o cukru waniliowego zagniesc ciasto, rozwalkowac jak na makaron, wykrawa okragle ciastka, smarowac lukrem i piec w srednio magrzanym piekarniku, upieczone zlepiac galaretka porzeczkowa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.06.2013 10:17
ciekawa nazwa
gacopierz23 01.09.2012 17:32
nazwa przyciąga
Krystyna32 31.07.2012 14:47
super
Izabela28 16.04.2012 12:19
fajna nazwa:)
dorotka0000025 26.12.2011 18:19
dziekuje
motomaniak 13.12.2011 09:54
rewelacyjnie
Magdalena1110 18.08.2011 07:10
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak