Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i śliwek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,3 dkg
śliwki suszone 10 szt
olej roślinny 1-2 łyżki
sól do smaku
cukier drobny do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i śliwek

Kapustę kroimy tak by powstały krótkie pasma, cebulę i śliwki kroimy w piórka. Mieszamy i doprawiamy do smaku pozostałymi składnikami. Na koniec posypujemy posiekanymi grubo liśćmi pietruszki.
Ta surówka jest doskonała nie tylko do ryb, ale i do mięs czerwonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 07.03.2012 11:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak