Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po litewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonka 40 dkg
kapusta kiszona 25 dkg
kapusta biała 20 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyzka
pieprz 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po litewsku

Grzyby namoczyć na noc. Wędzonkę zalać 2,5 litra wody, dodać marchewkę, pietruszkę i grzyby. Dodać listki laurowe, pieprz i gotować niecałą godzinę. Pokrojone obie kapusty zalać szklanką wody i dodać łyżkę smalcu. Gotować do miękkości. Pod koniec dodać cebulę posiekaną i podsmażoną na smalcu. Oprószyć mąką, wymieszać z przecierem pomidorowym, dodać do kapusty. Dusić przez chwilę, dodać wywar z wędzonki. Doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 03.01.2012 09:49
nie jadłam takiego
traktorek 14.12.2011 20:44
to jest to
Motorek 13.05.2011 09:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak