Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KACZKA FASZEROWANA

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 mała
mięso wołowe 25 dag.
mięso wieprzowe 25 dag.
kiełbasa 30 dag.
boczek 30 dag.
oliwa 4 łyżki
brandy 1 szkl.
bulion 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
natka pietruszka 1 pęczek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ryż ugotowany 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: KACZKA FASZEROWANA

Pokrojoną kiełbasę, boczek, cebulę i mięso usmażyć na patelni, dodać ryż, wyciśnięty czosnek, natkę pietruszki, jajka oraz gałkę muszkatołową, wszystko wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Gotową mieszaniną nafaszerować po czym zszyć kaczkę. Piec podlaną winem, bulionem i brandy, ok. 2,5 h. w brytfannie. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.01.2013 09:26
pychota!!!;)
ben-ka 29.01.2011 13:30
Też jestem wielbicielką kaczki:)
MAR3STA 26.01.2011 22:15
kaczke to ja lubię w każdej postaci;)
Margo1 26.01.2011 16:52
zjadała bym taką
alaaa 25.01.2011 14:47
danie bardzo wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak