Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSNE ZAWIJASY Z GRUSZKĄ W ŚRODKU

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg.
gruszki 3 sztuki
masło 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSNE ZAWIJASY Z GRUSZKĄ W ŚRODKU

Fileta rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Na kawałki fileta układać pokrojoną gruszkę, zwinąć mięso z gruszką w środku w rulon, spiąć wykałaczką. Usmażyć na rumiano na maśle, dolać wina, dusić ok. pół godziny. Co jakiś czas podlewać wodą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.01.2013 09:27
smakowitości;)
MAR3STA 26.01.2011 22:14
super, jaki nie codzienny przepis!
patusia 25.01.2011 00:35
mhhhmm, bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak