Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIELĘCE KULECZKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce w kwałkach 50 dag.
masło 5 łyżek
olej
cebula 2 średnie
winogrona 25 dag.
sól do smaku
wino białe 1/2 szkl.
boczek wędzony 20 plastry
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: CIELĘCE KULECZKI

Kawałki mięsa przyprawić solą i pieprzem, owinąć boczkiem i nitką, w taki sposób by powstały jakby spłaszczone kuleczki.
Cebulę zeszklić na połowie masła na rumiano, dodać połowę wina, bulion i mięso, dusić ok. 1 h. Winogrona z drugą połową wina oddzielnie poddusić na maśle, ostatecznie dodać do mięsa, dusić 1 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.01.2013 09:27
na pewno smaczne;)
Dorian 02.10.2012 10:24
super
kate.500 02.10.2012 10:13
smaczne
MAR3STA 26.01.2011 22:09
takie rumiane mięsko, pycha:)
Margo1 26.01.2011 16:58
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak