Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z winogronami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 50 g
jabłka 3
białe wino 200 ml
rozmaryn
sól
pieprz
oliwa
wieprzowina 1,3 kg (na pieczeń)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z winogronami

Mięso płuczemy i wycieramy delikatnie ręcznikiem , zróbmy 2 kieszonki , rodzynki i winogrona też płuczemy , do tej jednej kieszonki wkładamy rodzynki a do drugiej winogrona . Teraz mięso nacieramy solą , pieprzem , rozmarynem . Przekładamy do foremki i pieczemy półtorej godzinki w 180 st. W czasie pieczenia polewamy mięsko od czasu do czasu sosikiem aby nie wyschło , a 20 minutek przed końcem pieczenia dokładamy nieobrane jabłka , pokrojone na kawałeczki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.01.2013 11:43
przepyszna
Margo1 27.06.2011 19:18
Wieprzowinę warto na prawdę zamarynować w oleju z łyżką octu i ziołami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak