Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa cielęcina z pieprzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kg
cytryna 2 szt.
marynowany zielony pieprz 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
białe wino 250 ml
sól
pieprz
SKORUPKA
skórka z cytryny 2
miód 1 łyżeczka
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa cielęcina z pieprzem

Najpierw w mięsie zrób kieszonkę , potem natrzyj solą , czosnkiem , tylko posiekanym i pieprzem , włóżmy do lodówki na ok 3 godziny , w miedzy czasie sparz cytryny pokrój w plastry , mięso nadziej cytrynami i zielonym pieprzem , bardzo dokładnie obwiąż , potem posmaruj masełkiem , i wstawiamy do piekarnika i pieczemy do ok półtorej d=godziny w 180 st. tylko musimy często podlewać sosem z pieczenia . Składniki skorupki wymieszaj , a pieczeń posmaruj 10 minutek przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.06.2013 00:43
zawsze zastanawiam się co dodać do cielęciny, muszę wypróbować
babcia
babcia 30.01.2013 11:52
przepyszna
Wojt@s
Wojt@s 24.11.2011 09:08
super
aacaac 01.08.2011 07:50
lubię
smakoszek 22.07.2011 08:26
lubię takie mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak