Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
margaryna 3 łyżki
olej 3 łyżki
mąka 4 łyżki
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 8 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w sosie

Królika podzielić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać angielskie ziele, liście laurowe, posiekany czosnek i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem. Przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.06.2013 23:38
Wspaniałe mięsko.
olkaaa 24.11.2012 20:06
jeszcze nie jadłam
gacopierz23 19.09.2012 19:35
delikatne i smaczne
Seba 12.08.2012 13:05
pycha
Monika193
Monika193 24.06.2011 15:07
Treonina raczej ten biedak już dobrze nie wygląda, ale na pewno jest pyszny! :)
treonina 21.06.2011 19:18
wygląda dobrze
Wafelek2601 01.04.2011 11:11
jest pyszny
mirosława4 21.03.2011 22:05
nie jadłam nigdy mięsa z królika,ale wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak