Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z owocami

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 16 liści
jajko 3 szt
morele suszone 5 szt
soja 7 łyżek
rodzynki 5 dkg
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z owocami

Liście kapusty opłukać ,kiełki soi wymieszać z żółtkami ,utartym masłem i rodzynkami,całość posypać imbirem,dodać pokrojone w paski morele,dodać ubitą na sztywną pianę z białek,rozgrzać piekarnik,na blaszkę rozłożyć folię aluminiową i posmarować ją masłem,ułożyć liście kapusty,nałożyć farszi przykryć wierzch pozostałymi liścmi,piec około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.02.2012 14:52
super
MAŁGORZATA79 01.02.2011 15:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak