Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe ciasteczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożone ciasto 1/2 kg
rodzynki 10 dkg
orzechy 10 dkg
migdały 10 dkg
miód 10 dkg
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe ciasteczka

Rozmrożone ciasto rozwałkować, wyciąć krążki o średnicy 7 cm, a potem wyciąć środki o średnicy 4 cm. Orzechy i migdały posiekać. Miód rozpuścić, dodać do niego bakalie i cynamon. Wymieszać. Dusić przez chwilę na wolnym ogniu. Wystudzoną mase nakładać na środek całego krążka, przyrywać krążkiem z dziurką. Zlepić. Ułożyć na blasze, posmarować zimną wodą. Piec przez 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 10.11.2011 21:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak