Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa grzybowa 2 szt
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 szt.
serek topiony śmietankowy duży 150 g
nac pietruszki 4 łyżki
pieczarka 30 dag
olej rzepakowy 2 2łyzki
pieprz kolorowy 2 szczypty
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczki
ser cheddar 30 dag
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serem

1. Cebulę ,czosnek kroimy w bardzo małą kosteczkę .
2. Pieczarki obieramy i kroimy na małe cząstki .
3. Na patelni podgrzewamy olej przesmażamy cebule z czosnkiem ,następnie dodajemy pieczarki.Dusimy około 15 minut.
4. Zupę grzybowa w proszku rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu i gotujemy ,serek kroimy w małą kostkę i dodajemy do zupy .
5. Mieszamy energicznie by się rozpuścił .
6. Przekładamy zawartość patelni do zupy mieszamy ,doprawiamy do smaku pieprzem kolorowym i przyprawą typu Vegeta.
7. Dodajemy natkę pietruszki i gotujemy 5 minut .Przelewamy do talerzy i posypujemy startym serem żółtym lub cheddarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.01.2014 00:34
robię taka zupkę, pychota
Klausia 30.11.2013 17:33
połączenie grzybów i sera na pewno smakuje wybornie :)
Bernadeta 13.11.2012 09:16
fajna,lubie zupki jesienią,wypróbuje
motyl 17.05.2012 10:37
pyszna
Zoso 17.01.2012 19:32
smaczna zupa
barbara11561 22.05.2011 05:23
Bardzo pyszna:)
ben-ka 31.01.2011 13:46
To bardzo aromatyczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak