Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARPATKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna mleczna 180 g
woda 0,75 szkl
proszek do pieczenia 15 g
mąka pszenna tortowa 12 łyżka
cukier puder 3 łyżki
jaja 6 szt
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KARPATKA

1. Z margaryny wody gotujemy w garnczku ciasto Dosypujemy mąkę proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy .Ściągamy z ognia studzimy .Wbijamy 6 jajek i miksujemy .Wykładamy na dużą blaszkę i pieczemy 30 minut w temp.180 8 C .przekrawamy na pół.
2. Krem karpatkowy robimy wg przepisu i przekładamy przestygnięte ciasto .Posypujemy pudrem i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.04.2013 20:56
przepyszne ciasto
Natalia/tubisiek 20.02.2013 19:00
pyszne :)
edyta44 14.12.2012 14:40
pycha
ajres 04.06.2012 22:53
pyszne ciasto
Tomek13 28.05.2012 22:57
smaczna
Fiffi 03.04.2012 20:55
nigdy jej jeszcze nie piekłam, chyba spróbuję
Ania67 06.02.2012 10:58
pysznosci
ben-ka 24.09.2011 09:06
Karpatka:) jak ja ją lubię:)
Justa32 12.08.2011 11:04
pychotka
Barbara35 14.07.2011 00:29
Dawno nie jadłam, aż naszła mnie ochota :)
smakoszek 29.06.2011 13:30
Uwielbiam ją:)
barbara11561 17.03.2011 09:39
Najlepsze ciasto na świecie
mirosława4 29.01.2011 20:27
pyszne ciasto
MAR3STA 25.01.2011 10:59
pyszna i dawno nie jadłam;)
jolajka 25.01.2011 10:13
ach ten smak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak