Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z suszonych grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3
bułka czerstwa 3
orzechy 2 łyżki
masło 100 g
jajko 5
śmietana 1 szklanka
pietruszka zielona
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z suszonych grzybów

Najpierw myjemy grzybki jak mamy, suszone borowiki, maślaki czy podgrzybki , zalewamy je woda i odstawmy je na kilka godzin potem je gotujemy i zmielmy w maszynce , cebulę posiekać . W tym wywarze co moczyły się grzybki musimy namoczyć te czerstwe bułki , zaś w drugim garnku stapiamy masełko , podsmażamy na masełku cebulę , do cebuli dodajemy grzyby , odciśnięte bułki i całość smażymy . Całość przekładamy do dużej miseczki , dodajmy teraz tak : orzechy , świeżą natkę pietruszki poszatkowaną , koperek tak samo ,5 żółtek ,śmietanę i sól wraz z pieprzem . Dokładnie musimy tą masę wyrobić a do tej masy dodajmy pianę ubitą z jajek . Mieszamy . Masę wkładamy do formy wyłożoną papierem i pieczemy 60 ,minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 24.01.2011 17:39
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak