Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapusta i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 4
olej
sól
Farsz:
cebula 2 szt
kapusta kiszona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapusta i grzybami

Mąkę i mleko miksujemy dodając jajka , na razie tylko 2 , i robimy ciasto naleśnikowe , dodajemy do ciasta szczyptę soli i łyżkę oleju , i na patelni smażymy cieniutkie placuszki jak naleśniki , gdy już zrobimy wszystkie te naleśniczki to odkładamy talerzyk na bok i robimy farsz . Kapustę siekamy wkładamy do garnka i zagotować , grzyby namocz w gorącej wodzie , jak kapusta się pogotuje to musimy zmielić ją razem z grzybami , dodajemy też do farszu zeszkloną cebulę całość doprawić do smaku i smażyć całość na patelni tylko chwilkę . Potem nakładamy farsz na naleśniki i zwiń je jak krokiety , a przed podaniem obtocz je najpierw w mące potem jajku a na koniec w bułce tartej i smażymy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 27.05.2012 14:04
pycha
MAR3STA 27.01.2011 17:31
w mojej wersji są jeszcze w bułce tartej;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak