Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 6
masło 5 lyzek
mąka 1 lyzka
bulion 1 l
żółty ser 50 g
grzanki
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Cebule obieramy i kroimy w paski, dusimy na masle. Dodajemy tymianek , lisc laurowy, ziele. Wlewamy wino, a nastepnie zallewamy gorącym bulionem. Gotujemy na malym ogniu. Podajemy z grzankami i startym zoltym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.04.2012 22:52
robię z kluseczkami serowymi
Mateusz20 14.09.2011 20:55
kroimy w paski ? raczej już pasuje w pół krążki
Mateusz20 14.09.2011 20:55
kroimy w paski ? raczej już pasuje w pół krążki
angelika14 28.01.2011 16:31
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak