Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z pierożkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 500g
włoszczyzna
cebula
czosnek ząbki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
pierożki
cebula
masło 1 łyżka
mąka 1,5 szklanki
jajko 2
sok z buraków 3 łyżki (skondensowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z pierożkami

Najpierw robimy barszcz , grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin , na drugi dzień gotujemy je w tej samej wodzie , w osobnym garnku gotujemy włoszczyznę z wszystkimi przyprawami i mamy ugotować wywar , zaś buraki obieramy i ścieramy na tartce , zalewamy je tym wywarem z włoszczyzny następnie dodajemy wywar z grzybów i pokrojony w plasterki czosnek . I całość gotujemy 30 minut, potem przecedzamy doprawiamy jeszcze do smaku , dodajemy koncentrat buraczany aby wyszedł ładny kolorek . Następnie robimy pierożki Grzyby na farsz ugotuj w szklance wody , potem odsącz , potem posiekaj , cebulę siekamy i zarumieńmy na masełku i dodajemy do grzybów , z mąki, soli , jajek zagniatamy ciasto , rozwałkować i wykrajać kółka nakładamy farsz i zlepiamy , gotujemy w osolonej wodzie . Barszczyk wlewamy na talerzyk i wkładamy pierożki do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 07.11.2012 12:12
zawsze jem z makaronem ... dzięki za pomysł ;)
Katarzyna40 21.09.2012 21:10
tez uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak