Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada jabłkowo-wiśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek kg
cukier 60 dkg
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada jabłkowo-wiśniowa

Wiśnie zasypać cukrem aby puściły sok. Jabłka pokroić na ósemki odparować i przetrzeć przez sito. Połączyć razem z wiśniami i podgrzewać,mieszając, aż marmolada nabierze odpowiedniej gęstości. Napełniać słoiki i zamykać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:45
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak